Zbliża się majówka a Ty nie masz planów wyjazdowych? Spędzasz weekend w rodzinnym gronie na działce za miastem? Jeśli myślisz o zorganizowaniu grilla doskonale się składa! Mamy dla Ciebie wyjątkowy przepis na pyszne gruzińskie danie, które zaskoczy Twoich bliskich.
Składniki:
Sposób przygotowania
Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości a cebule w pierścienie. W misce połącz ze sobą oba składniki i posyp suszonymi przyprawami, pieprzem i solą. Wlej sok z granatów, dwie łyżki oleju i wymieszaj. Dużym talerzem przykryj przyprawione mięso i odstaw do lodówki na 24 godziny. Następne nadziej zamarynowane mięso na patyczki do szaszłyków i grilluj (patyczki warto wcześniej namoczyć w wodzie wtedy się nie palą). Doglądaj czy od ściekającego tłuszczu nie wznieca się ogień. Przygotowane mięso najlepiej podawać z czerwonym wytrawnym winem Marani Pirosmani.